Předmětné uspořádání pracoviště - výrobna lahůdek
Kategorie: Gastronomie
Typ práce: Seminárky/referáty
Škola: Vysoká škola podnikání a práva (dříve Vysoká škola podnikání, a.s.) Vysoká škola podnikání a práva, a.s., Ostrava - Slezská Ostrava
Charakteristika: Krátká seminární práce popisuje výrobnu masových lahůdek, pracovní postupy, které na sebe navazují, použitá zařízení a nechybí ani schéma pracoviště.
Obsah
4. | Druhy vyráběných produktů
|
6. | Používané stoje a zařízení
|
Úryvek
"I. Popis pracoviště
Pracoviště „výrobny masových lahůdek“ je situováno do přízemního objektu, jehož provozní část se skládá z místnosti příjmu surovin, místnosti, kde se maso porcuje, místnosti tepelného opracování výrobků a místnosti expedice. Všechny místnosti mají stěny obloženy dlaždičkami do 2 m výšky a ostatní povrchy jsou dle hygienických předpisů z nerezového materiálu. Průchody jsou opatřeny hygienickou přepážkou (plentou). V místnosti příjmu surovin jsou umístěny váhy a chladicí boxy na maso. V další místnosti provozu se maso porcuje a zpracovává, proto je tu udržována stálá teplota do 12C. Zde je umístěn chlazený pracovní stůl a vedle odpadní sektor na zbytky po zpracování masa. Dále jsou zde umístěny dva stroje. Kutr (šlehač) a masový mlýn. V další místnosti pro tepelné zpracování výrobků se nachází narážka, kotle, pec a ekologická udírna. Poslední místnost sloužící k expedici hotových výrobků je opatřena opět chladicími boxy a váhami.
II. Druhy vyráběných produktů
Celkem se zde vyrábí 3 druhy masných výrobků:
• Vařené – jitrnice, jelita, tlačenka, šunka
• Pečené – rolády, sekaná
• Zauzené – různé druhy salámů, buřty, párky"
Poznámka
Práce obsahuje schéma zařízení celé místnosti.
Vlastnosti
Číslo práce: | 12305 |
---|
Autor: | - |
Typ školy: | VŠ |
Počet stran:* | 2 |
Formát: | Nezadáno |
Odrážky: | Nezadáno |
Obrázky/grafy/schémata/tabulky: | Ano |
Použitá literatura: | Ano |
Jazyk: | čeština |
Rok výroby: | 2007 |
Počet stažení: | 204 |
Velikost souboru: | 49 KiB |
* Počet stran je vyčíslen ve standardu portálu a může se tedy lišit od reálného počtu stran. |
STÁHNOUT PRÁCI
Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47b8aa2da7237.zip (49 kB)
Nezabalený formát:
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.
Diskuse