Obsah
3.4. | Schéma struktury ručního kráječe na chléb
|
3.4.1. | Pozitivní působení
|
3.4.2. | Negativní působení
|
4. | Zhodnocení problematiky
|
Úryvek
"1. Cíl elaborátu:
Cílem zpracování elaborátu je ověřit si na konkrétním příkladu jednak svou schopnost postřehnout nevýhody řešení zvoleného objektu, jednak vyzkoušet si přístup k hodnocení koncepce řešení v nejjednodušším způsobu.
2. Zadání:
Zvolíte si libovolný objekt – ne příliš složitý – výrobek (zakázán je ruční mlýnek na maso, na mák), u nějž:
a) nejdříve definujete a graficky vyjádříte jeho místo v nadsystému; (zde má být určena i návaznost posuzovaného objektu na prvky nadsystému);
b) nakreslíte schéma struktury objektu, v němž vyjádříte pozitivní a nežádoucí působení (efekty) mezi jednotlivými prvky (je možno tato působení označit čísly nebo znaky a definovat je v následujícím textu, tabulce atp.);
c) vyjádříte svůj názor na kritické nežádoucí působení (efekt – NE) ve zkoumaném objektu, eventuelně na funkce zbytečné.
3. Vypracování:
Analyzovaný objekt – ruční kráječ chleba
- funkce: slouží ke krájení chleba, salámů, sýrů a jiných potravin
- součásti: páka s klikou, řezný kotouč, rýhovaná podložka, těleso kráječe s mezerou pro ukrojené potraviny, v němž je uložen řezný kotouč
Pozitivní působení:
1 – ruka způsobuje otáčení kliky,
3 – klika otáčí kotoučem,
4 – ruka působí i na podávací prkénko,
6 – prkénko posunuje chléb směrem ke kotouči,
8 – kotouč krájí chléb,
10 – lišta ukládá chléb na předem připravenou podložku nebo na stůl a umožňuje uvolňování místa za kotoučem.
Negativní působení:
2 – klika tlačí do ruky,
5 – prkénko tlačí do ruky,
7 – chléb opotřebovává prkénko
9 – chléb tupí ostří kotouče
11 – chléb způsobuje opotřebení lišty"
Poznámka
Práce obsahuje schémata.
Vlastnosti
Číslo práce: | 1361 |
---|
Autor: | Skalský Michael - |
Typ školy: | VŠ |
Počet stran:* | 2 |
Formát: | Nezadáno |
Odrážky: | Nezadáno |
Obrázky/grafy/schémata/tabulky: | Ano |
Použitá literatura: | Ne |
Jazyk: | čeština |
Rok výroby: | 2000 |
Počet stažení: | 195 |
Velikost souboru: | 12 KiB |
* Počet stran je vyčíslen ve standardu portálu a může se tedy lišit od reálného počtu stran. |
STÁHNOUT PRÁCI
Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: eko_vyrobek0015.zip (12 kB)
Nezabalený formát:
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.